Over

Als kind al vroeg ik mij af, ‘wat is de eeuwigheid’ en probeerde mij deze voor te stellen, te voelen, te beleven, een eeuwigheid, zonder begin…. en zonder einde….. Maar wie of wat kan er nu zijn zonder begin en zonder einde?
Ik ging terug en terug in de tijd, maar op een gegeven moment moest ik stoppen, er was geen beginnen aan. Ik ging verder in de tijd, alsmaar verder, zonder einde, maar ook daar kwam geen einde aan.
Ik begreep dat ik het wezen der dingen, niet met mijn verstand zou kunnen begrijpen.
Ik moest verder gaan dan mijn ratio, voorbij de grenzen van het verklaarbare…
Waar kon ik de antwoorden vinden?

Niet bij mij thuis en ook niet in mijn omgeving.
Dus zocht ik al bewust vanaf mijn jeugd een rustig plekje op en stelde de vragen aan mijn Innerlijk. En ik kreeg altijd een antwoord, vaak zo wijs of zo praktisch, dat ik er zelf nooit aan had kunnen denken.
En zo ben ik mijn hele leven altijd contact blijven houden.
En zo ontwikkelde zich ook langzamerhand spontaan mijn helderziendheid, mijn helder -voelendheid, mijn helder -horendheid en mijn helder -wetendheid.
Beter gezegd, ik ben er mij er weer bewust van geworden, want iedereen heeft deze vermogens, alleen, wij zijn vergeten er gebruik van te maken.

Ik vroeg, lang geleden, aan mijn Innerlijk Zelf: “wat is het doel van mijn leven?”
Het antwoord kwam snel en duidelijk:
Het verschil overbruggen – tussen mijn Innerlijk Zelf en mijn uiterlijk zelf
Leven in harmonie
Een zandkorreltje dat anderen in beweging kan zetten.

Mijn doel is om je te helpen, je weer dichter bij jezelf te brengen, Je Innerlijk Zelf, je Ziel, de Bron, het Licht, het Veld, God, of hoe je het ook noemen wilt.
En dit via je hart. Zodat je zelf ziet wat je werkelijk probleem is, wat de oorzaak en hoe je het zelf kunt oplossen.
En hoe je dit zelf kunt toepassen en gebruiken.

Anders gezegd, mijn doel is jezelf te laten ervaren, weten, wie je werkelijk bent.

En dat is het mooiste en meest ontroerende wat je kunt ervaren, je eigen Ziel, je pure Zelf, je IK BEN. Omdat ik het zelf ervaren heb en ervaar, en de weg erheen ken, weet ik wat het is. En hoe indrukwekkend het is.

Mijn achtergrond

Ik heb eerst Frans gestudeerd in Grenoble, Frankrijk en ben als tolk werkzaam geweest. In 1969 ben ik Psychologie gaan studeren in Knoxville, Tenessee, V.S. Toen mijn kinderen groter waren, ben ik in 1991 gestart met mijn praktijk psychotherapie, en later met het schrijven van drie boeken en met cursussen. Met de boeken en de cursussen kan ik mijn kennis en ervaring overdragen. Een zandkorreltje dat andere zandkorreltjes in beweging kan zetten.